Udsigt til Kerteminde

Selvom der er dejligt på Lundsgaard Gods, vil vi varmt anbefale alle at gå på opdagelse i Kerteminde og opland.

Den smukke fiskerby rummer den ene perle efter den anden. Velholdte byhuse med smukkeste beliggenhed ned til vandet, Johannes Larsen Museet ved den gamle mølle eller det store havneområde, der er gjort tidssvarende med lækre træ-moler, hvor man kan hænge ud og nyde det pulserende maritime miljø eller lægge vejen forbi Fjord&Bælt, der dyrker havet og inspirerer til bevarelse af naturen.

Læg hertil små, fine butikker og et gastronomisk udbud, der bør kunne tilgodese selv de mest kræsne – uanset om man foretrækker nyrøgede fisk, brasserie eller haute cuisine.

Kertemindeegnen byder endvidere på mange passionerede fødevare-producenter, hvoraf de fleste af dem heldigvis har gårdbutikker, der bugner med alt ”fra jord til bord”. 

En anden attraktion er Great Northern, kåret til Danmarks bedste golfbane, der også byder på yoga, luksuriøse spa-behandlinger og en restaurant med fabelagtig udsigt — hvor alle har adgang. På disse kanter finder man også Fyns Hoved, som byder på smukke udsigter og særpræget natur.

Farvergården er oprindelig en gammel købmandsgård, opført i 1630. Den nuværende bygning har været en del af en større gård på stedet. Mini-udstilling om Amanda, mini-biograf, børneudstillinger m.v.

Toldboden er en af de ældste bygninger i Kerteminde, opført af Odense-købmand, Niels Bager, omkring år 1590, da Kerteminde fungerede som havneby for Odense. Toldboden bliver i dag brugt som udstillingsbygning for Østfyns Museer og Kerteminde Kunstforening.
Kerteminde Kunstforening udstiller sædvanligvis i månederne januar – maj samt september og november. Østfyns Museer arrangerer sædvanligvis kulturhistoriske udstillinger i månederne juni – august samt oktober og december.

Johannes Larsen Museet er et kunstmuseum i Kerteminde. Museet er indrettet i kunstnerægteparret Alhed og Johannes Larsens store bolig og atelier, som de opførte i 1901 på Møllebakken i Kerteminde. 

En kombineret turistattraktion og forskningsinstitution med fokus på formidling af livet i de indre danske farvande. Du kan bl.a. opleve marsvin, sæler, fisk, krabber og mange andre dyr. Her kan du møde og røre ved de levende dyr.

Få mere inspiration på

The Great Northern

Johannes Larsen Museet

Lundsgaard råder over 2,5 km2 skov med mange muligheder for at finde en uforstyrret plet til picnic. Er du til en løbetur, findes der 9,7 km ruter rundt i landskabet omkring Lundsgaard Gods og Kerteminde. I skov, over mark, ved havet og klinten.

Sydstranden i Kerteminde, blot 200 m fra godset, har det blå flag, som er en international miljømærknings-ordning, der garanterer at stranden har rent badevand, livredningsudstyr og førstehjælp, nødtelefon, affaldsfaciliteter og toilet.

Kerteminde strand

Fjord & Bælt

Rudolf Matis

Vi bruger cookies for at sørge for, at siden fungerer korrekt. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.