Kerteminde og omegn har et spændende udvalg af seværdigheder og aktiviteter.

Ladby vikingeskib

Vikingeskibet er bygget udelukkende af egetræstømmer fra Lundsgaards skove.
Lundsgaard solgte for en periode egetræer i potter påtrykt “Dyrk dit eget vikingeskib”.

Farvergården

Farvergården er oprindelig en gammel købmandsgård, opført i 1630. Den nuværende bygning har været en del af en større gård på stedet. Mini-udstilling om Amanda, mini-biograf, børneudstillinger m.v.

Toldboden

Toldboden er en af de ældste bygninger i Kerteminde, opført af Odense-købmand, Niels Bager, omkring år 1590, da Kerteminde fungerede som havneby for Odense. Toldboden bliver i dag brugt som udstillingsbygning for Østfyns Museer og Kerteminde Kunstforening.
Kerteminde Kunstforening udstiller sædvanligvis i månederne januar – maj samt september og november. Østfyns Museer arrangerer sædvanligvis kulturhistoriske udstillinger i månederne juni – august samt oktober og december.

Johannes Larsen Museet

Permanente og skiftende udstillinger. 

Østfyns Museer

Vikingemuseet Ladby, Farvergården, Toldboden og Johannes Larsen Museet hører alle under Østfyns Museer.

Fjord&Bælt

En kombineret turistattraktion og forskningsinstitution med fokus på formidling af livet i de indre danske farvande. Du kan bl.a. opleve marsvin, sæler, fisk, krabber og mange andre dyr. Her kan du møde og røre ved de levende dyr.

Vandre-, løbe- og gåture

9,7 km ruter rundt i landskabet omkring Lundsgaard Gods og Kerteminde. I skov, over mark, ved havet og klinten.

c23864ab9aa8a7d4180249344fcae81f

Skovture og picnic

Lundsgaard råder over 2,5 km2 skov med mange muligheder for at finde en uforstyrret plet til picnic. Kulturhus Anexets Café Agnes H tilbyder frokoster og kaffe, the og kage.

Se mere på Anexets hjemmeside under Café Agnes H. www.anexet.dk

Badning

Sydstranden i Kerteminde – 200 m fra godset – har det blå flag, som er en international miljømærkningsordning, der garanterer at stranden har rent badevand, livredningsudstyr og førstehjælp, nødtelefon, affaldsfaciliteter og toilet.

Måle strand og Hindsholm halvø er udsøgte udflugtsmål, hvis man vil udforske den nordfynske natur. Måle strand er et yndet fiskerspot.